Mozzila prva povukla svoje reklame sa Fejsbuka

Facebook je očigledno u prilično nezgodnoj situaciji, jer detalji o skandalu sa korišćenjem podataka o korisnicima od strane kompanije Cambridge Analytica nastavljaju da potresaju društvenu mrežu.

A man poses with a magnifier in front of a Facebook logo on display in this illustration taken in Sarajevo
Pored sve uzburkanijih reakcija korisnika, kao i sve većeg broja pitanja koje postavljaju zakonodavni organi, Facebook počinje da pravi gubitke i na polju reklamiranja. Mozilla je povukla svoje oglase/reklame sa Facebooka, istakavši da su vesti o Cambridge Analytici naveli Mozillu da razmotri trenutna podrazumevana podešavanja privatnosti na Facebooku, s obzirom na to da Mozilla koristi svoj novac kako bi podržavala ovu platformu. Zbog ovoga je Mozilla odlučila da, za sada, prekine sa oglašavanjem na platformi.

„Kada Facebook načini bolje akcije u tome kako deli podatke o klijentima, a posebno na polju jačanja podrazumevanih podešavanja privatnosti, razmotrićemo povratak na Facebook”, ističu iz kompanije Mozilla.

Iako je Mozilla izgleda prva velika kompanija koja je povukla ovakav potez, mnogi drugi trenutno razmišljaju da urade istu stvar. Kako The Times izveštava, Incorporated Society of British Advertisers (ISBA) je zatražio da Facebook da više odgovora o novonastaloj situaciji i ove nedelje će se sastati sa rukovodiocima kompanije. Ovo trgovinsko telo predstavlja preko 3000 brendova, uključujući Unilever i P&G, koji bi mogli odlučiti o povlačenju stotina miliona dolara reklamnog novca sa Facebooka, zavisno od odgovora rukovodilaca kompanije.

Pored toga, Nordea, najveća banka u nordijskom regionu, tokom nedelje je istakla da za sada neće kupovati više Facebook akcija.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.