Google Allo za sve što niste znali

Na Google I/O konferenciji kompanija je, između ostalog, predstavila i dve potpuno nove apllikacije koje će korisnici iOS i Android operativnih sistema uskoro moći da instaliraju na svojim pametnim uređajima.

Allo je pametna  aplikacija za messaging koju je dizajnirao Google kako bi olakšao dopisivanje. Za korišćenje vam nije potreban Google nalog, dovoljan je samo broj telefona.

google alo

U okviru aplikacije dostupne su pametne opcije, kao na primer Smart Reply – opcija koja uči od vas, vaše odgovore i na osnovu toga nudi predloge koje možete koristiti u toku dopisivanja.

Opcija takođe radi i sa fotografijama, prepoznaje objekte, situacije i nudi odgovarajuće odgovore. Na primer, ako vam prijatelj pošalje fotografiju nekog jela, aplikacija će vam ponuditi odgovore koji imaju veze sa jelom koje je na fotografiji. Tu je i Google asistent koji će vam sve vreme biti na raspolaganju kako ne biste napuštali aplikaciju zbog pretraživanja određenih informacija. Search, Maps, YouTube i Translate će vam biti dostupni sve vreme.

Allo nudi i inkognito režim kako bi sve poruke bile zaštićene end-to-end enkripcijom. Aplikacija će korisnicima biti na raspolaganju ovog leta.

Druga aplikacija po imenu Duo, je još jedna jednostavna aplikacija koja video pozive podiže na potpuno novi nivo.

google duo

Nudi veoma jednostavan korisnički interfejs ali i neke dodatke koje do sada nismo mogli da vidimo na drugim sličnim aplikacijama.

Kao i Allo, Duo aplikacija takođe ne zahteva Google nalog. Potreban vam je broj telefona kako biste je koristili.

Aplikacija nudi HD kvalitet slike i zvuka. Ono što je zanimljivo u vezi sa ovom aplikacijom je Knock-Knock funkcija – primalac poziva vidi šta radi osoba koja poziva pre nego što se uopšte javi. Na osnovu toga, može da odluči da li će odgovoriti na poziv.

I ova aplikacija će biti dostupna iOS i Android korisnicima ovog leta, prenosi Phone Arena.

Maxsan media je isprobala aplikaciju Google Allo i bili smo veoma prijatno iznenadjeni njenim savršenstvom koristeći Google Asistent u aplikaciji.

Na pitanje: da li nas voliš ?Google asistent nam je odgovorio: naravno vi ste veoma jedinstveni!

Imali smo samo jednu malu zamerku nije znao da odgovara na Srpskom jeziku, odgovarao nam je na Engleskom i Nemačkom.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s