Pileća čorba sa šitake gljivama

Za 4 osobe

Vreme pripreme: 45 minuta

   Potrebno:

  • 250g šitake gljiva
  • 250g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 dl mleka
  • 1 dl pavlake
  • 1 žumance
  • 1,5 l vode
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 veze peršuna
  • 5 kašika ulja
  • mešavina začina, so i biberpileća čorba

    Prirema:

  1. Šitake iseći na štapiće,pileće belo meso na kocke, a luk i peršun što sitnije iseckati.
  2.  Na malo ulja popržiti luk kako bi porumeneo, a zatim dodati piletinu i šitake, te dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
  3.  Kada su piletina i šitake napola gotove, sipati  vodu i kuvati dok povrće i meso ne omekšaju.
  4.  Pred kraj kuvanja dodati mešavinu hladnog mleka i brašna, začiniti po ukusu, pa uz neprestano mešanje dinstati još 10 minuta.
  5.  Gotovu čorbu skloniti sa ringle, dodati mešavinu pavlake i žumanceta, te posuti peršunom i promešati.
Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s